Uyluk Germe

Image

Uyluk Germe

Uyluk germe ameliyatı, sık sık kilo alıp verme, aşırı kilo verme, hamilelik, yaşlanma, spor yapmama gibi çeşitli nedenlerle sarkmış olan üst bacak bölgesine yapılan estetik müdahaledir. Üst bacaklarınız gevşek, sarkık, çukurlu ve dalgalı bir görünüme sahip olabilir.

Uyluk germe ameliyatı neden yapılır? Uyluk germe ameliyatında amaç sarkık deriyi kaldırmak, üst bacaklara yeniden biçim vererek daha ince ve toparlanmış görünmesini sağlamak ve vücudun kalanıyla uyumlu bir görünüm yakalamaktır. Sarkmanın olmadığı sadece fazla yağlanmanın olduğu bacaklar için liposuction ya da lazer lipoliz gibi yöntemler yeterli olabilir. Ama eğer uyluk bölgesinde sarkma varsa bunu toparlamak için cerrahi operasyon kaçınılmazdır.

Uyluk germe ameliyatı kimler için uygundur? Uyluk germe ameliyatını düşünen kişilerin bunun bir kilo verme yöntemi olmadığını benimsemeleri gerekir. Bu operasyon ideal kilosunda olmasına rağmen üst bacağındaki sarkmalar nedeniyle aynadaki görüntüsünden memnun olmayan kişiler için uygundur.

Uyluk germe ameliyatı hakkında bilmeniz gerekenler: Ameliyat çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Kişinin ihtiyaç durumuna göre yapılacak kesinin yöntemi değişebilir. Uyluk germe ameliyatında fazla yağ dokusu ve/veya fazla deri alınır, geride kalan deri kasıklara doğru gerilir. Böylece daha pürüzsüz ve incelmiş üst bacaklara kavuşulur. Ameliyat süresi yapılması gereken işlemlere göre değişebilmekle beraber 1-4 saat arasında olabilir.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıldır? Ameliyattan sonra hastaların 1-2 gün arasında hastane kalması gerekebilir. Uyluk germe operasyonu sonrası üst bacaklarda morluk, şişlik ve hassasiyet olması çok normaldir. Ameliyatın bitiminde bacaklar bandajlanır ve dren takılır. Bunlar bacakların fazla şişmemesi içindir. Taburcu olduktan sonra da en az birkaç hafta korse takılması ödem oluşumunu en aza indirir ve iyileşmeyi hızlandırır.

Bu dönemde en çok dikkat etmeniz gereken şey yürümek dolaşmak ve hareket etmektir. Ancak aşırı ve kontrolsüz hareketlilik dikişlerin iyileşme sürecini etkileyebilir.

Ameliyat sonrası süreç çok ağrılı değildir. Ağrı hissetmeniz durumunda ağrı kesiciler yeterli olacaktır. Ameliyattan 48 saat sonra duş alabilirsiniz. Eğer masabaşı çalışıyorsanız 7-10 gün içerisinde işe dönebilirsiniz. Normal fiziksel aktivitenize dönmeniz ise 4-6 hafta sürebilir.

Uyluk germe ameliyatının olumsuz yönleri nelerdir? Ameliyat kasık bölgesine atılan yatık bir kesiyle yapılırsa ilerleyen dönemde vajinada şekil bozukluklarına yol açabilir. Bu nedenle dikey yapılan ameliyatlar daha iyi sonuç verir. Buradaki dezavantaj ise izlerin görünür bölgede olmasıdır. İzler ilk dönemde kırmızı renkli ve kabarık olabilir. Ancak zaman içinde rengi solacaktır. Medikal tedavilerle birlikte hastaların kendi başlarına alabilecekleri bazı önlemler (bölgeyi güneşten korumak gibi) izlerin zaman içinde görünümünün çok hafiflemesini sağlar.

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.