Şakak Dolgusu

Image

Şakak Dolgusu

Yüz bölgesinin yaşlanma sürecinde hafif de olsa sarkması, istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına yol açabiliyor. Yaş ilerledikçe bazı vücut ve yüz bölgeleri dolgunluğunu da kaybetmeye başlar. Bunlar arasında şakaklar da bulunuyor.

Yaşlanma ile beraber şakak bölgesinde de bir hacim kaybı meydana gelebilir. Bu durum kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine de yol açabilir. Dolgun şakaklar ise her daim daha genç görünmenin sırlarından biridir.

Şakaklar yüzün iki tarafında, gözlerin hemen yanında bulunur. Kaşların uç kısmı ise şakakların yanında biter ve şakaklara da vurgu yapar. Yaşın ilerlemesi ile beraber şakaklarda bir dolgunluk kaybının meydana gelmesi çok sayıda kadın ve erkeğin yaşadığı sorunlardan biridir.

Bu durumun doğal yaşlanmanın bir parçası olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak şakak dolgu işlemi ile yeniden hacim kazandırılabilen yüz bölgelerinden biridir. Tamamen ameliyatsız ve ağrısız olarak gerçekleştirilen bu işlemde şakak bölgelerine dolgu maddeleri enjekte edilir. Böylece eski dolgunluğun yeniden kazanılması da mümkün hale gelir.

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.