Masseter Kası Uygulaması

Image

Masseter Kası Uygulaması

Masseter Kası Uygulaması (Çene Botoksu) Nedir?
Çene bölgesinin yan tarafında bulunan ve en güçlü çiğneme kası olarak bilinen masseter kasının büyüyerek, dışarıdan bile görünecek kadar belirgin hale gelmesine masseter hipertrofisi (masseter büyümesi) adı verilir. Bu durumun en yaygın sebepleri, değişik nedenlerle diş sıkma ve gıcırdatmanın yanı sıra çok fazla sakız çiğnemek ve sıkça sert et tüketilmesidir. Bu rahatsızlığın tedavisi için uygulanan masseter botoksu, masseter kasının bulunduğu yüzün alt kısmının inceltildiği estetik işlemdir. Çene botoksu olarak da bilinen bu uygulamada yüzün alt kısmındaki şekil bozukluklarının tedavi edilmesi amaçlanır.

Özellikle yoğun stresli dönemlerde insanlar, farkında olmadığı halde dişlerini sıkabilir. Diş sıkma alışkanlığı, yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye yol açar. Bu durum, yüzün estetik görünümü açısından da bir hayli sakıncalıdır. Zira yüzün görünümü bozulmuş olur. Bu duruma çare olarak geliştirilen çene botoksu uygulaması sayesinde, yüzde daha erkeksi ve sert bir görünümü sağlayan kare yüz şekli küçültülür. Böylece, daha orantılı bir yüz şekli ortaya çıkmış olur. Masseter kasının gereğinden fazla büyümesi, hem estetik açıdan hem de fiziksel olarak rahatsızlık yaratabilir. Dolayısıyla diş sıkma botoksu olarak da bilinen bu işlem, bazen hem şekil hem de işlevsel tedavi hedefiyle uygulanır.

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Neden Yapılır? Masseter kasının büyümesi, fonksiyonel açıdan pek bir engel teşkil etmez. Ancak bu anormal büyüme, görsel olarak rahatsız edici olabilir. Zira bu tip durumlarda çene yanlara doğru genişler ve yüz şekliniz kareyi andırmaya başlar. Bu durum özellikle de kadınlar için sorun teşkil etmektedir. Çünkü kadınlar, erkeksi ve sert yüz hatlarına sahip olmak istemez.

Masseter kasının anormal derecede büyümesi, görüntü olarak sıkıntı oluşturmanın yanı sıra uykuda diş gıcırdatma ve diş sıkma gibi problemlere de davetiye çıkarır. Hem ağrıya sebebiyet veren hem de dişlerde hasar oluşturabilen bu durumdan kurtulmak gerekir. Çene botoksu olarak da bilinen masseter botoksu, bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir yöntemdir.

Masseter Botoksunun Faydaları Nelerdir?

Masseter botoksunun sağladığı çeşitli avantajlar vardır. Bu işlemin bireylere en çok sağladığı faydaları ise şu şekilde sıralayabiliriz:
● Son derece güvenli bir uygulamadır. Bilindiği gibi botoks, cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulamadır. Bu nedenle, plastik cerrahi operasyonları gibi risk taşımamaktadır.
● Çene yapısını incelterek kare görünümünden ziyade daha ince ve oval bir yüze kavuşturur.
● Çene kaslarına yapılan bu botoks işlemiyle çene kaslarının boyutu küçülür. Böylece, daha ince ve belirgin çene hattına kavuşmuş olursunuz.
● Çene sıkma ve diş gıcırdatmadan dolayı gelişen ağrıdan kurtulmuş olursunuz.

Kimler Masseter Botoksu Yaptırabilir? Çene şeklinden memnun olmayan ve uygulamaya sorun teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan yetişkinler bu işlemi yaptırabilir. Ancak hamile veya emziren anneler ve genel sağlık durumu yerinde olmayan bireylere çene botoksu önerilmez.

Masseter Botoksu Nasıl Yapılır? Çene botoksu uygulamasında botoks direkt olarak masseter kasına enjekte edilir. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlem esnasında birey herhangi bir acı duymaz. Zira uygulama öncesi genellikle anestezik krem ile bölge uyuşturulur. Bu işlem tamamlandıktan sonra iş hayatına hızlı bir şekilde dönüş yapabilmek mümkündür.

Botoks enjeksiyonu ile çene küçültme ameliyatı arasındaki farklar nelerdir? Botoks ile çene küçültme, ameliyatsız gerçekleşen bir estetik işlemdir. Çene küçültme ameliyatı ise yeniden şekillendirmek adına çene kemiğinde kesi ya da traşlama yapılmasını içeren cerrahi bir operasyondur. Masseter botoksu ile çene küçültme, herhangi bir kesi ya da komplikasyon riski olmadan doğal ve ince bir görünüm sağlayabilir. Çene küçültme ameliyatı ise her ameliyatta olduğu gibi bazı riskler barındırabilir. Bu açıdan çene botoksu daha güvenilir bir uygulamadır.

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.