Kepçe Kulak

Image

Kepçe Kulak

Kulağın birçok doğumsal şekil bozukluğu mevcuttur. Bunlar içinde en sık görüleni kepçe kulak olarak isimlendirilen, kulakların her iki yanda normalden daha fazla görüldüğü durumdur. Çoğu estetik ameliyatın aksine kepçe kulak düzeltme ameliyatını yaptırmak için 18 yaşını beklemeye gerek yoktur. Kulak kepçesi vücudun diğer kısımlarına göre nispeten hızlı gelişen bir organdır. Üç yaşına gelmiş bir çocukta gelişiminin %85′ ini, 10 yaşında ise %93′ünü tamamlar. Bu nedenle ameliyat zamanlamasında yaş faktörü asıl belirleyici değildir; çok erken yaşlardan itibaren ameliyat yapılabilir. 4-6 yaş döneminde ameliyatın yaptırılması önerilmektedir. Ameliyat küçük yaşlarda genel anestezi altında, ortaokul ve daha üzeri yaş grubunda ise lokal anestezi ile yapılabilir. Hasta aynı gün evine gidebilir. Kulak kepçesini oluşturan kıkırdağa doğru şekli vermek ve o şekilde kalmasını sağlamaya yönelik farklı ameliyat teknikleri vardır. Kulak arkasından yapılan bir kesi ile girilerek kıkırdak şekillendirilir ve dikişler yardımı kalıcı olarak tespit edilir. Kulak kepçesine doğru şekli vermek deneyim gerektirir. Ameliyat sonrası 5-7 gün bandaj uygulanır, dikişler 7-10 gün içerisinde alınır. Bu dönemde kulak derisi normalden daha kızarık ve şiştir. 2-3 Hafta süre ile geceleri bant takılarak kulak kepçesinin istem dışı bükülmesi önlenir. Ödemin tamamen geçmesi ve kulak kepçesindeki kıvrımların iyice ortaya çıkması 3-4 haftayı bulur. Ameliyat yaz aylarında yapılmış ise güneş koruyucu kullanılması önerilir. En önemli komplikasyon kulak derisi altına kan toplanması ve derinin kan dolaşımının bozulmasıdır. Kendisini şiddetli ağrı ile gösterir.

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.