PRP Nedir?

Image

PRP Nedir?

Trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma “Platelet rich plasma” uygulamasının kısaltılmış adıdır. Bir kişiden alınan kanın santrifüj edilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen “trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazmanın” yine aynı kişiye cilt gençleştirme ve yapılanmasına destek olma amaçlı enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. PRP yöntemi vücuda enjekte edildiği bölgelerde kök hücreleri uyarıp, aktif hale getirerek dokuların yenilenmesine yardımcı olan bir yöntemdir. Trombositlerin görevi vücutta oluşan herhangi bir hasar durumunda doku onarımını sağlamaktır. PRP sisteminde ise amaç; ayrıştırma işleminden geçirilerek elde edilen trombositlerin ve büyüme faktörlerinin ihtiyaç duyulan bölgeye çok daha fazla ulaşmasını sağlamaktır. Bu sayede kollajen üretiminin oluşmasını uyarmada etkili olan PRP yöntemi; cildimizin gençleştirilmesinde saç, yüz, vücut yani vücudumuzun her alanının hızla yenilenmesini sağlamada en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Kişiden alınan kan santrifüj işleminden geçirilerek trombositlerin ayrışması sağlanır. Ayrışmış trombositler normalden 10 katı kadar daha fazla yoğunluğa sahiptir. Elde edilen ayrışmış trombosit hücreleri tedavi yapılacak bölgeye enjekte edilir. Trombositlerin cilt alında büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri kollajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak onarımın gerçekleşmesi, kırışıklıklar-akne gibi cilt problemlerinin etkili biçimde giderilmesi ve yenilenmesinde etki gösterir. PRP işlem süresi en fazla yarım saattir ve mezoterapi tekniği ile uygulanır.

PRP nerelerde uygulanır:
• Saç ekimi sonrası veya saç problemlerinde
• Tüm cildin yapılanmasında, parlak ve sağlıklı görünüm elde etmesi için
• Oluşmuş kırışıklıkların giderilmesi, elastikiyet kaybı
• Yüz, boyun, dekolte, bacak, eller ve kolların estetik tedavisi
• Oluşmuş olan yara, çatlak izlerinin iyileşmesine destek olmak amacıyla
• Kollajen azalması
• Dermal-epidermal bağlantı noktasında düzleşme
• Lazer veya kimyasal peeling uygulama sonrası cildin yapılanmasına yardımcı olmak

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.