Kaş Germe

Image

Kaş Germe

Yaşlanmanın beden üzerindeki etkileri kaçınılmazdır. Yaşla birlikte cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yüz başta olmak üzere vücudun farklı yerlerinde kırışıklıklar ve sarkmalar görülür. İlk yaşlanma belirtilerine genellikle kaş ve alın bölgesinde rastlanır. Kaşlardaki ve üst göz kapaklarındaki sarkmalar, zaman geçtikçe gözlerin üstünde toplanabilir ve görüşü zorlaştıracak düzeye ulaşabilir. Yüz ifadesini çok etkileyen kaşların sarkması yorgun, sinirli ya da gergin görünüme de neden olabilir.

Kaş kaldırma yöntemleri nelerdir? Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve ‌endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise ‌botoks ve ‌ulterapi örnek verilebilir.

‌Botoksla nasıl kaş kaldırılır? Botoks ile kaş kaldırma uygulamasına kişinin yüzüne uygun bir kaş şekli tasarlanarak başlanır. Kaş yüzde olması gereken pozisyona çekilerek yüz ile daha uyumlu hale getirilir; kişinin daha yumuşak, dinç ve sağlıklı bir görünüme sahip olması hedeflenir. ‌Botoks ile kaş kaldırma operasyonu uzman estetik cerrahlar tarafından, altın oran hesaplamaları ile planlanarak uygulanır.

Operasyon kaşın doğal hareketini yapmasını engellemeyecek, kaslardaki bozulmayı ‌minimalize edecek şekilde küçük dozlarda uygulanır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için operasyon çok kısa süre içinde, 2-10 dakika arasında tamamlanabilir. İşlem sırasında ‌botulinium toksini ince uçlu iğnelerle, önceden belirlenen noktalara kaşın kalkmasını sağlayacak şekilde enjekte edilir. ‌Botoks ile kaş kaldırma uygulamasının etkisi, yapılan işlemden birkaç gün sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Operasyonun en önemli avantajı işlemden sonra yüzde herhangi bir şekilde yara izi oluşmamasıdır. Her ne kadar kişiden kişiye farklılık gösterse de kaşın pozisyonunun korunması için botoks enjeksiyon işleminin ortalama 4-6 ay aralığında, yani yılda ortalama 2 kez tekrarlanması önerilir. Eğer kaşlarınızı kaldırmak istiyorsanız ama cerrahi işlemlerden çekiniyorsanız tercih botoksla kaş kaldırma uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Hızlı Randevu

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.

Merak Edilenler

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.

Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?

Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.

Botox (Botulinum Toksin) nedir?

Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir bakteri toksinidir. Bu toksin, kas-sinir bileşkesi üzerine etki ederek kaslarda geçici bir felç durumu yaratır. İçeriği Botulinum Toksin olan Botox, Dysport, Vistabel, Neurobloc gibi markalar piyasada mevcuttur.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi, meme dikleştirme ameliyatları da 18 yaşından küçük hastalara özel bir durum olmadıkça uygulanmaz. Meme dikleştirme ameliyatlarında sarkıklığın derecesine göre sadece meme başı çevresinde (periareolar mastopeksi), meme başı çevresinde ve buradan aşağıya inen dikey bir iz (vertikal mastopeksi), meme başı çevresinde, buradan aşağıya inen dikey iz ve meme altında yerleşmiş yatay iz (ters T yöntemi) kalır. Bu izler zamanla belli belirsiz bir hal alır. Eğer meme başı çok sarkmamışsa ve doğum sonrasında memenin içi boşalmışsa, sadece meme protezi konularak sarkıklık düzeltilebilir.

Dolgu Nedir?

Orta yüzde oluşan yumuşak doku kaybını yenilenmesi uygulamalarıdır. Dolgu için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu veya hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Özellikle sınırlı alanlarda uygulama yapılacaksa hazır dolgular, pratik ve ağrısız olmaları, muayenehane ortamında hızlı uygulanabilmeleri nedeni ile tercih edilirler.