Merak Edilenler
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi nedir?
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi (Yeniden Yapım ve Onarım Cerrahisi) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır.
Yapılan işlemlerden sonra iz kalıyor mu?
Yapılan işleme göre değişkenlik göstermekle beraber kişinin iyileşme özelliğine göre minimal yara izi olabilir.
Bişektominin avantajları nelerdir?
Diğer operasyon türlerine göre bişektomi faydaları şu şekilde sıralanabilir:
İşlem süresi kısadır ve hastanede yatış gerektirmez.
Lokal anestezi altında yapıldığından operasyon sonrası mide bulantısı gibi anesteziye bağlı semptomlar görülmez.
Yuvarlak ve tombul yüz hatlarına sahip olan kişilerin rejim, diyet ve sporla elde edemediği yüz hatları kısa sürede elde edilir.
Dolgu ve protez uygulaması bulunmadığından daha etkili ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.
Yanak içinde bulunan yağ dokusu çıkarıldığından kilo alınması, yüz hatlarının eski hâline dönmesine yol açmaz.
Operasyon sonrası iyileşme süreci hızlıdır. Cilt yüzeyinde kesi olmadığından estetik açıdan bir problem yaratmaz.
Bişektomi kimler için uygundur?
Bişektomi her yaştan ve cinsiyetten kişiye uygulanabilse de operasyon için uygun görülen alt yaş sınırı 25 olarak kabul edilir. Bu dönemden önce yanak şekli ve yüz hatları değişim gösterebilir, ancak 25 yaşın doldurulmasıyla birlikte kişinin yüz hatları oturur ve bu yaştan sonra belirgin bir değişim olmaz. Bişektomi ameliyatı ya da farklı bir deyişle yanak estetiği, yanaklarında yağ miktarı fazla olan, yüz hatları belirgin olmayan, yanakları tombul görünümde olan, yüzünden dolayı kilolu görünen, kalın yüz hatlarına sahip kişilere uygulanabilir.
Bişektomi ameliyatı öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Bişektomi gibi estetik cerrahi kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar öncesinde hastalar operasyon sonrasına dair beklenti ve hedeflerini hekimlerine açık bir şekilde ifade etmelidir. Herhangi bir kronik hastalıkları olup olmadığını ve halihazırda kullandıkları ilaç ya da gıda takviye ürünleri bulunup bulunmadığını belirtmeleri önem arz eder. Alerjiler, daha önce geçirilmiş cerrahiler, alkol ya da tütün kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar konusunda da hekimlerin bilgilendirilmesi gerekir.